איך להניע את המשפחה שלנו לאכול בריא יותר במינימום מאמץ ומקסימום הנאה?

כיום כבר כל ילד בגן יודע לדקלם מה בריא לאכול ומה לא כדאי להכניס לגוף,
מהם הנזקים שבריבוי אכילת ממתקים ואפילו למה לחם כוסמין מזין יותר מלחם לבן
אבל מודעות אינה מספיקה – המבחן האמיתי הוא בהתנהגות שלנו ושם ברוב המקרים
היד תעדיף לקחת חטיף זמין ושוקולדי מאשר ״לטרוח״ על חיתוך פירות עסיסיים.

אם הזדהתם עם המצב עד כה – דעו שאתם לא לבד במערכה
ויש מה לעשות בעניין – שינויים קטנים ואיטיים ישפיעו עליכם שינוי מהיר לטובה
רוצים לדעת מה הם? בדיוק בשביל זה ריכזתי לכם 5 עקרונות זהב

שיאפשרו לכם להתחיל בשינוי כבר עכשיו:
* * * *

1.תכנון שבועי של הארוחות:
כן כן, הבנתם נכון, קחו עכשיו מחברת ועט ורשמו לפניכם:
כמה ימים נשארו לשבוע
כמה ארוחות מתוכננות בימים האלה
איזה חומרי גלם / שאריות יש בבית וכדאי לנצל כדי שלא נזרוק (חסכון כספי)
מה תרצו לאכול? האם צריך ללכת לסופר? אם כן זו הזדמנות גם לארגן רשימת קניות מסודרת.
-באופן אישי לי הכי נוח לסדר את הרשימה בטבלה,
הוספתי כאן דוגמה שלה מוזמנים לאמץ גם.
כשאנחנו מתכננים הביצועים שלנו משתפרים פלאים ויש לנו שליטה על הפעולה בזמן אמת. 

2. חווית אוכל מודעת:
מהרגע שאתם חושבים מה בא לכם לאכול ועד הביס האחרון שלקחתם,
נסו לתת להזנה ולתזונה 100% תשומת לב ולא לפעול על אוטומט, איך עושים זאת?
-מתכננים את זמן הארוחה ודואגים שהכל יהיה מוכן ברגע הישיבה
– אכילה מתבצעת בישיבה לשולחן האוכל, ללא מסכים (נייד או טלוויזיה)
ולמעשה ללא הסחות דעת.
הדרך הזו תאפשר למח להתרכז בצריכה ופירוק המזון והוא יאותת לכם כאשר יחוש שובע
(מה שקורה הרבה פחות כשיש לו כמה משימות וחלוקת קשב במקביל)

3. גיוון וגוונים צבעוניים:
כל אחד ואחת מאיתנו אוהבים חידושים, אסתטיקה וצבע – זה מוסיף לנו עניין לחיים
וכך בדיוק גם בארוחות שלנו, העין והמוח שלנו אוהבים לקלוט בצלחת צבעוניות
ובדיוק כאן נכנסים הפירות והירקות עם שלל גוונים ואפשרויות של משחק ויצירה

4. שלבו את הילדים בהכנה ובבחירה מה הם יאכלו:
בהמשך ישיר לסעיף הקודם הילדים שלנו ישמחו מאד להצטרף למשחק הצבעים והיצירה,
פעולה שכזו מעצימה אותם ומאפשרת להם להרגיש שהם משפיעים ואחראיים על בריאותם
לא פחות מכם, זו עשויה להיות הזדמנות מצויינת לפעילות זמן איכות משותפת ויצירת הרגל בריא ומהנה. 

5.  שתו יותר מים והפכו אותם למעניינים:
בלי להכיר אתכם אני יודעת שרובכם לא שותים מספיק מים, או לכל הפחות יכולים לשתות יותר,
החשיבות של המים מעבר לבריאות הכללית ושטיפת חומרים מזהמים מהגוף
מסייעת לתחושת שובע. פעמים רבות הגוף מאותת לנו שהוא צמא אבל אנחנו מפרשים את העניין כרעב ומכניסים את הדבר הראשון שאנחנו רואים לפה. אך האמת היא שהוא פשוט רצה נוזלים נקיים (לא, קפה או קולה ואפילו סודה לא נחשבים בשבילו) ואם קשה לנו לצרוך כמויות של מים
קבלו את טיפ לפי עונות השנה:

-כאשר מזג האוויר חם – הוספה של פרי לתוך קנקן מים קר תהפוך למים בטעמים טבעיים ומלאי ויטמינים. זה עובד על כל הפירות כמעט: לימון, תפוז, אפרסק, ענבים, אננס, נענע ואפילו מלפפון

 -כאשר מזג האוויר מתקרר- תה חמים בטעמים מפתיעים יכולים להיות פתרון מצוין,
אפשר למצוא כיום מגוון רחב של טעמים וחליטות וכל הנותר לכם הוא לנסות.

מי שיתרגל את ההרגלים הללו ירגיש את ההבדל תוך שבוע ימים,
מעבר למשקל, מעבר לנראות הפיזית, היתרונות ארוכי הטווח שבאכילה מאוזנת
היא חיים טובים יותר ונפש רגועה יותר.
ולא בכדי סבר וצדק הרמב״ם הגדול באומרו – נפש בריאה בגוף בריא.

יש לכם הארות, שאלות, תוספות ותגובות? הרגישו בנוח לכתוב לנו
מבטיחים להגיב מהר ככל האפשר

גילי אדלר

גילי אדלר

ארט-דיירקטור בארגון, אמא ל-2 ובהתפתחות אישית בכל רגע אחר :)

התזונה שלנו היא שיקוף של איכות החיים שלנו, הבריאות שלנו, התקשורת שלנו, החיצוניות והפנימיות שלנו, תאכלו בריא - תחיו בריא אבל איך מתחילים? דלת הכניסה להצלחה הזו נמצאת ב-5 העקרונות שכתובים פה

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך...